Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-28-2016, 09:48 PM   #1
Boltman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1
Low water pressure everywhere

I have a 2012 36 RSS ? And you turn on any spigot and the pump just slowly pumps , pump doesn't run hard until I turn on drain spigot.... I don't get it how can I make pump run hard and make pressure. Need some good advice ...
__________________

Boltman is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2016, 09:43 AM   #2
wingnut60
Site Team
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where we park it
Posts: 2,769
Not entirely sure of problem from your description...what is 'drain spigot' you refer to?

Pump should run to address flow needed--will pump more if more than one tap is open.

What happens if you open sink and lav at same time? How well does the toilet flush?

My first thought is you have some blockage--have you checked the strainer on the pump? But if it was the strainer, it would never pump good.

More details, if possible, will try to give some more ideas.

Joe
__________________

__________________
2016 Tiffin 40 QBH
2015 38RSSA, traded
2005 TK3 #1869, 10 yrs of memories,
2017 F450 KR--one more Ford is it
2009 F450 4x4-died; 2010 F450-retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2016, 03:32 AM   #3
rvndave
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ohio
Posts: 23
Might check the water filter.
rvndave is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2016, 09:19 AM   #4
wingnut60
Site Team
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where we park it
Posts: 2,769
Water filter doesn't come into play with the pump, at least not on mine...new ones may be different.
Joe
__________________
2016 Tiffin 40 QBH
2015 38RSSA, traded
2005 TK3 #1869, 10 yrs of memories,
2017 F450 KR--one more Ford is it
2009 F450 4x4-died; 2010 F450-retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2016, 08:51 PM   #5
rvndave
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ohio
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by wingnut60 View Post
Water filter doesn't come into play with the pump, at least not on mine...new ones may be different.
Joe
I was guessing all water went thru the filter. Just bought our rig in signature yesterday and joined this forum to learn. The new to us rv comes home Wednesday and in time I will discover just how everything is plumbed. Thanks for the info!
rvndave is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 12:20 PM   #6
wingnut60
Site Team
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where we park it
Posts: 2,769
If you don't have the gravity-fill (fill by sticking hose in opening, not a threaded connection) then everything probably does go thru the filter.
Again, what is the 'drain spigot' you refer to?
Altho my Suites is much older than yours, will try to help all I can...
Joe
__________________

__________________
2016 Tiffin 40 QBH
2015 38RSSA, traded
2005 TK3 #1869, 10 yrs of memories,
2017 F450 KR--one more Ford is it
2009 F450 4x4-died; 2010 F450-retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×