RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
 
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-08-2016, 06:55 PM   #1
don a
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5
Unhappy No 12v lights in slide outs

2008 mobile suite 36sbtk need help trying to find a short blowing 20amp fuse for 12v lights on both rear slides and dometic fridge also not working that is on slide also. took all wall 12v switches out to look for loose connections. look under slides for wire loom with 12v wires did not find any wires with chafing. any info would be great. thanks don
__________________

don a is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 08:28 AM   #2
wingnut60
Site Team
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where we park it
Posts: 2,785
On my '05, there is a junction box on the frame for each large slide. Have you checked in there for loose connections/water, etc?
Sounds odd that both sides would be out at same time...
__________________

__________________
2016 Tiffin 40 QBH
2015 38RSSA, traded
2005 TK3 #1869, 10 yrs of memories,
2017 F450 KR--one more Ford is it
2009 F450 4x4-died; 2010 F450-retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 09:29 AM   #3
don a
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5
yes I did check junction boxes those are 110v ac. my problem is 12v dc their is wire loom with 12v wires at back of each slide that's for 12v lights and anything 12v no power to lights on both slides the slide in bedroom is ok
don a is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 11:53 AM   #4
wingnut60
Site Team
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where we park it
Posts: 2,785
Is there only the one fuse that keeps blowing?
__________________
2016 Tiffin 40 QBH
2015 38RSSA, traded
2005 TK3 #1869, 10 yrs of memories,
2017 F450 KR--one more Ford is it
2009 F450 4x4-died; 2010 F450-retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 12:22 PM   #5
don a
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5
Yes only one 12v #7 on panel marked slide light 20amp
don a is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 02:39 PM   #6
wingnut60
Site Team
 
Join Date: Sep 2005
Location: Where we park it
Posts: 2,785
#7 in my trailer is also marked 'slide light' and is a 20amp. Since your fridge is not working anyway, I would go into the back of the fridge and disconnect both the 120 plug and take apart the 12volt fused connections. Then I would put another fuse in and see if it blows again--if not, the problem is in the fridge area. Also, look at the fridge fuses themselves to see if either of them is blown.
If both the 12volt fridge fuses are good, prob can forget them. If the fuse blows again with the fridge out of the circuit, then the prob is elsewhere, and I don't know where to start chasing it as I have no idea how many actual items are on the same circuit.
Joe
__________________

__________________
2016 Tiffin 40 QBH
2015 38RSSA, traded
2005 TK3 #1869, 10 yrs of memories,
2017 F450 KR--one more Ford is it
2009 F450 4x4-died; 2010 F450-retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×