PDA

View Full Version : Suburban Furnace blower issue


zippy50
01-07-2019, 04:13 PM
I really hope someone can answer this. My 01 Wildwood lite has a Suburban forced air furnace that wasn't igniting just blowing cold air. So I replaced the thermostat and now it will cycle heat, however, the fan never shuts off. Just bought this trailer and hoping someone can give me some ideas or an answer. Wouldn't be a big issue if I always parked where I have electricity, but I know the fan motor running constant will eat up my battery power very quickly when I'm on battery only.
Thanks everyone.

merlinhomeauto
01-07-2019, 10:48 PM
Check the fan switch on T-Stat but Sounds like new t-stat could be miss-wired or defective.

zippy50
01-08-2019, 08:26 AM
The thermostat is just a 2 wire, r and w..wired correctly and doesn't have a fan option, just on and off with temp adjustment.

wingnut60
01-08-2019, 10:00 AM
Have you gone to Suburban website and looked at troubleshooting ideas?
Might also be an 800 # to call and talk to a tech about it.

zippy50
01-08-2019, 11:09 AM
Thanks I just did, possible limit switch, so now I'll have to find out where that is located and if I can change it myself.
Thanks for the input.

MTK46
01-08-2019, 06:53 PM
This site might help.

https://www.airxcel.com/suburban/service-support/document-library

pterrydactyl
01-14-2019, 04:56 PM
Have you shut off the propane, bleed off the propane (light the stove burner), after flame dies out turn burner to off. Go turn the propane back on very slowly, NOT fast. Then light stove to purge air. After it light turn it off and try to ligh furnace. This has been suggested on several forums by numerous forum members. Hope it work..cause it easy and cheap.��

zippy50
01-14-2019, 07:35 PM
haven't tried that but certainly will...anything cheap and easy is good