PDA

View Full Version : Crusader water pump problems


Peezee
07-24-2016, 09:57 PM
So, it's a 2015 Crusader and the water pump has decided to just stop working. Looked in the 12v fuse panel and though nothing is marked as water pump, nothing seems to be wrong there. I would check the screen/filter on it to see if it is gunked up but I have no clue as to where the pump is located. Until I know that I won't know if it is beyond my ability to fix by performing some simple maintenance. Any suggestions appreciated. Thanks

wingnut60
07-25-2016, 02:54 AM
There should be an inline fuse on the positive lead going to the pump. As far as finding it, you are going to have to follow the water lines--the pump takes water from the fresh water tank, and will have a white plastic line going from the tank to the pump. If you can locate the drain line under the unit for the water tank, than you can estimate where the tank is on the inside, then look for white flexible plastic lines. It won't be a gray rigid line.
Double-check all the 12-volt fuses by taking each one out and looking at it with a light behind it--sometimes, very hard to see a blown element. This might be a good time to figure out what each fuse controls and label them...
Joe

Peezee
08-03-2016, 07:59 PM
Thanks for the info and advice on the water pump and fuses. When I get back up to Chama this weekend I'll get with my sweetie and he and I can try to track this down. It is such a covered and contained unit we might just end up letting the professionals deal with the pump, but I'm not giving up hope just yet.