Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-04-2017, 11:51 AM   #1
golf_bears
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: West Bend, Wisconsin
Posts: 351
AC with heat pump problem????

I have a new 2017 RV with a Dometic 15,000 BTU air conditioner. The AC is equipped with a heat pump. The heat pump was working great. Now the heat pump trips the breaker after 3-4 hours of use.

I had a 2008 RV with a 15,000 BTU AC and a heat pump that gave me the same problem. Had it checked out a number of times but no one could fix it permanently.

Anyone else out there have a similar problem? If so were you able to get it fixed? If so, what was the fix?

Thanks in advance for any suggestions on how to fix the problem permanently.
__________________

golf_bears is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 12:07 PM   #2
hobo2
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 19
I had a problem with 2 different Dometic units called customer service both times and they were a big help. The second time ,they gave me three names and numbers of factory approved mechanic. First guy I called came right out and fixed it.
__________________

hobo2 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 12:33 PM   #3
golf_bears
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: West Bend, Wisconsin
Posts: 351
Hello hobo2,

Thanks much for the response. Do you know what the tech did to fix the problem? If not, do you still have his name and phone number so that I can call him to get more information?

If you decide to give me his name and phone number, send ma a private message.

Perhaps you'd prefer I call you for the information. If so PM me your name and phone number.

I have a service appointment with the DRV service department for Nov. 30th. Not sure if they will call Dometic to have one of their techs come over to fix the problem. Regardless, I would like to have some knowledge on possible fixes.

Thanks for your help.
golf_bears is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 02:49 PM   #4
hobo2
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 19
I'm sorry , my problems were different than yours, Just wanted to mention that I was happy the way there customer support helped me. If you call them they might be able to help.
hobo2 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 03:03 PM   #5
golf_bears
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: West Bend, Wisconsin
Posts: 351
Do you have a phone number for customer support? Tried looking it up but can't find anything.

Even a web site would help.

Thanks.
golf_bears is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 05:54 PM   #6
hobo2
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 19
877-956-7151 and 800-544-4881
hobo2 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 05:55 PM   #7
hobo2
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 19
800-544-4881 is RV products
hobo2 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 08:10 PM   #8
Buckshot
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 15
They will probably just replace the unit. It seems the units today are just throw away. I had to have both of mine replaced one of them was replace twice before I got two that works right.
__________________
2015 DRV Tradition
2014 GMC Duramax DRW Crew
Buckshot is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2018, 12:03 AM   #9
marley.mark
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 6
All depends on what the voltmeter reading is, will determine if the unit gets replaced. Mine did the same, and I had mine replaced.
__________________

marley.mark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

» Virginia State Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 09:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.