PDA

View Full Version : GFCI outlets in DRV Elite


Red Fox
08-16-2010, 08:40 PM
Does anyone know why there are no GFCI outlets in DRV's?? I just realized we don't have this safety feature. Is is covered somewhere else in the RV?

wingnut60
08-16-2010, 09:37 PM
I have an '05 and have them in mine.
Joe

Red Fox
08-16-2010, 10:03 PM
I have an 07 Elite and no such outlets in bath or kitchen!

wingnut60
08-16-2010, 10:23 PM
I mis-spoke when I said 'them'--I have one for the entire 110 volt system and it is in the panel box.
Joe

Red Fox
08-16-2010, 10:31 PM
I just looked in the fuse box and there it is on the main breaker!! Thanks!

wingnut60
08-16-2010, 10:46 PM
Kind of odd--I was helping a friend with an electrical problem with his new Open Range fiver, and knew his problem was a tripped GFI. Then I thought about his being in the bath when I first answered you. When you said you still couldn't find it, I got to thinking and went to the trailer and lo--no GFI in the bath. I knew I had one, and if it wasn't where a lot of them were, then guessed the panel was where I had seen it. So your question helped me 're-find' mine.
Elites are sure nice units.

Joe

Red Ram
08-16-2010, 11:18 PM
Besides the circuit breaker in the panel, I have one in the bathroom where the hair dryer is mounted. That is the only one on the unit.

Red Fox
08-16-2010, 11:56 PM
Yeah, we love the Elite and fulltime in it now! Glad we could help each other, Joe. My unit is custom built and I didn't get the hair dryer, so apparently no GF for me in the bathroom! Guess they think you won't drop the non-built in!